Bernd Duenk

Home / Bernd Duenk

Bernd Duenk

Regisseur

Bernd is sinds 2007 artistiek en zakelijk leider van Stichting Rumoer en Amsterdam Musical. Onder de vlag van AM zijn inmiddels meer dan 30 voorstellingen en projecten uitgevoerd. Ook is hij met Guido van Gend de aanstichter van de inmiddels overbekende Amateur Musical Awards. Daarnaast werkt hij als freelancer bij andere verenigingen, waaronder DOS. DOS is voor Bernd inmiddels een tweede thuis geworden waar hij met veel plezier de artistieke scepter zwaait.

Bernd speelde o.a. de hoofdrol in de Engelstalige productie Betrayal, in Nederland en Groot-Brittannië. Hij werkte als regisseur bij theatergroep Speer in Utrecht en begeleidde daar ook het cabaretduo MCW. Vanaf begin 2000 specialiseerde Bernd zich meer en meer als musicalregisseur. Tussen 2000 en 2008 was hij de vaste musicalregisseur bij Stichting Crea in Amsterdam.

Bernd verzorgde o.a. de regie van de avondvullende voorstellingen Anything Goes, Cabaret, Candide, Cats, Chicago, A Chorus Line, Les Misérables, Into the Woods, Santa Lingua, Sweeney Todd, Hoeren&Helden Heksen&Heiligen, Rent, Nine, Pal Joey, Hair, Amsterdam Musical Night 1 & 2, Blood Brothers, Parade en Company. Daarnaast heeft Bernd ook grote selecties uit o.a. Avenue Q, Miss Saigon, West Side Story, Wicked en Wonderful Town uitgevoerd. Ook in het klassieke repertoire heeft Bernd de nodige ervaring opgedaan. Zo verzorgde hij de (aanvullende) regie voor Le Nozze Di Figaro, Die Zauberflöte, Nabucco, Soeur Angelica, La Bohème, Dido & Aeneas, Louisa Miller en Carmen. Hij werkte in seizoen 2010/2011 als regie-assistent voor Pierre Audi, de artistiek regisseur van de Nederlandse Opera. Voor deze productie van Monteverdi’s l’Orfeo was hij tevens voorstellingsleider.

Profiel details
Socials